Brev til Trygve Slagsvold Vedum

av | jun 7, 2022 | Aktuelt | 0 kommentarer

Sitter her med mange tanker om ting som har skjedd i det siste. Så tenker jeg det at det kan være greit at politikeren kan få ett innblikk i hvordan en forholdsvis vanlig familie med vanlige folk, som igjen sliter med økonomien har det nå med høye priser og avgifter. Så da ble det komponert en epost som jeg sendte til Trygve Salgsvold Vedum. Denne kan du lese under her, og eventuelle svar vil også bli postet her på bloggen.


Hei Trygve 

Mitt navn er Remie André Overbeeke, du har kanskje sett meg på 17.30 nyheten på Tv2 fredag 3 juni.  

Jeg kan jo fortelle hvem jeg er. Jeg er 44 år gammel trebarnsfar som bor i Horten med min samboer og barn. 

De siste årene har jeg brukt til å videreutdanne meg, og hatt noen nettbutikker i tillegg til studiene, men salget har gått drastisk ned, så nå er jeg arbeidsledig og aktiv jobbsøker uten rett til dagpenger. Jeg håper virkelig at jeg greier å lande en jobb snart, så slipper jeg den belastingen å gå med “lua i hånda” på NAV for å søke om stønad, min samboer har arbeidsavklaringspenger så det forklarer en del om vår økonomiske situasjon.  

Vi er en familie med gode verdier, vi stiller opp og hjelper når noen spør om hjelp. Vi er bevisst på forbruk, så gjenbruk står høyt i kurs hos oss, og finn.no er flittig brukt når vi har bruk for noe.  

Samme gjelder det når vi skal handle, vi kjøper mye varer som er nedsatt pga. dato, og butikken Holdbart i Tønsberg er også en butikk vi bruker en del for å holde utgiftene nede. Sannheten er jo så enkel at hadde vi ikke levd på denne måten så hadde ting vært enda verre enn det er i dag.  

Vi er i en krevende situasjon når det gjelder økonomi, feriebudsjett er totalt fraværende i år, så her er planen å bruke bilen å kjøre litt på småturer rundt i fylket, og barna har besteforeldre på Sørlandet som vi prøver å besøke hver 14 dag. Men selv å bruke bilen begynner å bli ganske så dyrt for oss, før drivstoff prisene begynte å stige så regnet vi med å bruke ca 3-400 kr i drivstoff for en tur til Sørlandet, nå må vi ut med 5-600 kr for en tur noe som er et betydelig beløp for oss. Jeg kan ikke huske sist jeg fylte full tanken på bilen.  

Tanken har jo slått meg at det må da være bedre for oss å ta kollektiv trafikk, dette var en tanke jeg raskt slo i fra meg når jeg sjekket billettprisene til VY. Tenkte vi skulle ta ungene med oss på toget til Oslo fra Moss, siden vi bor i Horten så reiser vi gratis med fergen uten bil, og det er jo en opptur. Men så kommer det til togbilletten, over kr 1000,- for oss som familie tur retur Moss – Oslo er jo en smule drøyt, så for oss så er det betydelig billigere å bruke bilen selv om den er dyr å bruke. Kan jo nevne at vi tenkte at vi skulle ta toget fra Horten til Bergen for å besøke besteforeldre i påsken, prisen på dette med Vy var jo latterlig. Billettpris på over kr 10.000,- for oss som familie tur retur, da ble det biltur i stedet for.  

Det som skuffer meg aller mest er at når vi gikk til valgurnene og stemte på denne karen med godt humør, så var det med et håp om at nå blir det bedre, for det var da tros alt vanlige folks tur. Jeg ser på meg og min familie som ganske normal selv om vi ligger på fattigdomsgrensen, så da lurer jeg litt på hva din oppfatning av hva “vanlige folk” er, og det er nok flere enn meg som lurer på dette.  

Så hva er planen med å kunne senke utgiftene for sommeren og fremover slik at vanlige folk kan få litt mer frihet og mindre bekymringer? Jeg vet jo at jeg alene ikke kan forlange noe slikt, men tanken med at jeg skriver til deg er for å gi deg et innblikk i hva det jeg anser som “vanlige folk” sin hverdag. 

Nå var vi så heldige at en bekjent av familien synes det sterkt gjort av meg å stå frem på direktesendt nyheter og fortelle at i år har vi ikke noe feriebudsjett, han startet en spleis for oss, slik at vi kunne gi ungene en minneverdig sommer, vi har jo et håp om se om vi kan få til en tur til Danmark. Det er jo ikke til å legge skjul på at det ligger en del forventinger på at en edelig kan ferie så å si normalt igjen. Så tankene mine går til alle de familiene der ute som så gjerne vil ut på ferie, men rett og slett ikke har råd pga. høye utgifter som strøm og drivstoff.  

Igjen så må jeg si at jeg er utrolig skuffet for at du ikke gjør mer for vanlige folk som kan gjøre hverdagen lettere for mange, slik som du har uttalt under valgkampanjen, bare det å få ned avgifter på drivstoff hadde hjulpet. Kanskje om du hadde slått av en prat med samferdselsministeren for å gjøre noe med prisene på kollektivtrafikk for barnefamilier, og kanskje se på om staten kan støtte familieparker mer, slik at billettprisene ikke blir så høye for vanlige folk.  

Hilsen Remie André Overbeeke 

Spleisen er nå avsluttet!
Tusen takk for alle som har gitt et bidrag til oss. God sommer til alle sammen. 

Har du lyst til å legge igjen en kommentar?

På noen innlegg har vi åpnet opp for kommentarer. Her er du velkommen til å legge igjen en hilsen om du ønsker det. 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nettside levert av Hverdags-it.no