Dyrt for barnefamilier å feriere i Norge

av | jun 5, 2022 | Aktuelt | 0 kommentarer

Fredag 3 juni ble jeg oppringt av ei fra tv2 som lurte på om jeg ville være med i 17.30 nyhetene på nyhetskanalen. Bakgrunnen for dette er en epost jeg sendte inn angående en artikkel på tv2.no Fikk prissjokk på familieutflukt. Der jeg kjenner meg godt igjen.  

Vi er en familie på fem og bor i Horten som vi flyttet til i 2018, og trives godt her.  

Vi liker å reise rundt å oppleve nye plasser, liker vi oss reiser vi gjerne tilbake flere ganger, kan nevne at Stavern har vært besøkt en del ganger de siste sommeren, vi bruker egen bil og tar med oss matpakke og drikke for å gjøre turen billigst mulig. Det som blir en utfordring er når alle vil ha is, og matpakken er oppspist, da ruller pengene fort, og det uten å betale seg inn noen plass.  

Det som gjør vondt er å avvise ungene hvis de spør om å gå inn en vei, og vi må si at vi må ta det en annen gang, bare fordi det blir for dyrt for oss. Det har alltid vært et anstrengt forhold til økonomien, men vi har kunne unnet oss en tur eller to til Danmark i løpet av sommeren, sist gang vi var til Danmark var i 2019 med combicamp. Så har det vært to sommere med begrenset feriering, som egentlig har passet inn med økonomien vår.  

Så nå står vi her helt på begynnelsen av sommeren 2022, jeg hadde håpet på å få meg en ny jobb etter studie, men den lar seg vente på, men håpet er å komme i jobb så raskt som overhodet mulig, sommerferie eller ei. Så da går vi sommeren i møte med en inntekt som er bare til å dekke det mest nødvendige, da jeg ikke har rett på dagpenger, og min samboer har arbeidsavklaringspenger. Og med økte priser på det meste, høye drivstoff og strømpriser, så ser sommeren 2022 til å bli mer eller mindre lik sommeren 2021, reise på tur lokalt.  

Jeg prøver å sjekke ut priser på Tusenfryd, Bø i Telemark, Hunderfossen og Dyreparken i Kristiansand for å se om det kunne være noe familierabatt å få. Men neida, her var det ingen for rabatt, og betale over 2500,- for en dag i en av disse parkene blir litt drøyt. Når det er sagt så kommer Bø sommerland ut som den billigste vinneren her om jeg kan si det på den måten med rundt 1800,- for oss en dag i parken.  

Ok, hva med en togtur? Kollektivtrafikken ser ikke ut til å ha noe familierabatt, men Vy har rabatt på sine Pluss Refunderbar billetter, og tar jeg ikke helt feil så er dette de dyreste billettene til Vy, så for oss å ta toget til Oslo som dagstur vil komme på over kr 1000,- for oss tur retur, så det blir rett og slett uaktuelt. Selv om drivstoff prisene er skyhøge så blir det billigere for oss å ta bilen til Oslo.  

Teknisk museum er en plass jeg gjerne vil besøke, her ble jeg positiv overasket over at de har en ganske så grei familierabatt modell, som de såkalte familieparkene burde ha benyttet seg av også.  

Så tilbake til tv2 nyhetene, jeg takket ja til å være med, en smule nervøs siden det skulle være direkte, men det gikk fint. Var kanskje en noen andre ting jeg ville få med, derfor skriver jeg litt om dette her på bloggen min også.  

Det er jo ikke å komme bort fra at Norge er et dyrt land å feriere i som familie, uansett om en har god lønn eller dårlig lønn. Eneste forskjellen er at det er noen som kan bruke penger på ferie, mens andre ikke kan bruke penger på ferie, og det er så stor forskjell som ikke burde være der. Alle burde kunne få muligheten til å ta med barna til en familiepark uavhengig av hva inntekten ligger på, og det som er ekstra ille er at det er høye billettpriser, men også høye priser om en skal kjøpe noe å spise eller kose seg med i tillegg.  

Å stå frem med dette er ikke det gøyeste jeg gjør, men jeg føler det er viktig å stå frem med dette for å få mer fokus på hvor ille det er for en barnefamilie med lav inntekt å feriere i Norge. Det burde ikke være slik i 2022. Når det er sagt så finnes det mange fine tilbud for barnefamilier med dårlig råd som en kan søke om å få være med på. Vi vurderte dette, men vi lot være å søke da søknadsfristen var litt tidlig, og med tanke på jobbsøking så har ting vært litt usikker med tanke på ferie.  

Så nå søndag 5 juni fikk vi en gledelig overraskelse, da en bekjent av familien ønsket at vi skulle få en fin ferie med å starte en spleis for oss. Det gjør til at vi går sommeren i møte med et litt bedre feriebudsjett, og et avbrekk i økonomiske bekymringer.  

En kjempestor takk til Klas Arild Roksvaag, og til alle som har bidratt på spleisen, dette er helt fantastisk.

Spleisen kan du finne her  

Spleisen er nå avsluttet!
Tusen takk for alle som har gitt et bidrag til oss. God sommer til alle sammen. 

Har du lyst til å legge igjen en kommentar?

På noen innlegg har vi åpnet opp for kommentarer. Her er du velkommen til å legge igjen en hilsen om du ønsker det. 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nettside levert av Hverdags-it.no