Hjemmelaget Pølse

Hjemmelaget Pølse

Å lage pølser selv kan virke som en ganske avansert oppgave å begi seg utpå. For 3-4 år siden besteme jeg og en kamerat oss for å lage pølser selv. Her skulle det være dansk medisterpølse. Etter mye googling så fant vi en oppskrift vi mente vi skulle være trygg på. Frem med ingrediensene, og kenwood maskinen jeg fikk av min mor som da har kjøttkvern og pølsestapper. Disse pølsene ble helt greie, vi valgte å kværene alt kjøtt og spekk selv, de ble litt salte men vi var ganske så i nærheten av det vi var på jakt etter. Etter hvert så ble oppskriften forbedret og resultatet ble etter hvert veldig bra.

Nå når vi har funnet oppskriften som vi mener fungerer så er alt tipp topp. Jeg kjøpte en pølsestapper siden vi mente kenwooden ikke var optimal. Pølsestapperen putter en farsen oppi en sylinder, og så er det et stempel som blir sveivet ned slik at farsen blir presset ut i pølsehornet og i pølsetarmen. Nå etter siste gang vi lagde pølser på søndag, hadde jeg noe kjøtt til overs siden vi gikk tom for pølsetarm, jeg reiste i butikken mandagen, og kjøpte mer tarm. Så var det frem med kenwooden igjen da jeg hadde sett en youtubevideo om hvordan en skulle bruke pølsestapperen.

Denne gangen gikk pølsestappingen helt perfekt, så heretter blir det nok mer bruk av kenwoodmaskinen.

3-4 runder med kjøttdeig og medister farse gjennom kjøttkverna.
En god kveil med pølser.
Pølsene klare til å trekkes i 8-12 minutter.

Oppskriften vi har kommet frem til finner du under. Jeg husker ikke hvor jeg fant den men jeg regner med at siden vi fant den på google så er det nok fra en eller annen butikksiden eller matside.

Medisterpølser

  • 2.5kg medisterdeig
  • 2 ss salt
  • 1 finhakket løk
  • 2 ts malt allehånde
  • 0.75 ts malt ingefær
  • 0.75 ts malt muskat
  • 0.75 ts malt nellik
  • 2 egg
  • 4 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 6 ss potetmel.

Kjør medisterdeigen gjennom kjøttkvernen 3-4 ganger eller flere, alt etter hvor grov pølsen skal være. Så blander du i krydder, potetmel, løk, egg, melk og fløte. Bland godt, farsen skal være litt løs. Så er det bare å kjøre hele greia i pølsestapperen, og kveil ut pølsene.

Nå kan du velge å trekke de eller bare fryse de rå. Selv så foretrekker jeg å trekke de i ca 10-13 minutter, og så kan du fryse de eller hive de rett på grillen eller i stekepannen.

Jeg skulle gjerne ha hatt en egen video å legge ut her, men jeg har funnet en på youtube som forklarer det meste av fremgangsmetoden.

Skrevet av Remie André Overbeeke

Mer å lese på

Basis oppskrift på hjemmelaget pølse

Her er en basisoppskrift på pølse, ønsker en ølpølse så bytter en ut vann med øl Ingredienser: 1 kg svinekjøtt 100 - 200 g spekk. Her kan du endre etter smak og behag. 1 ss salt 1 ts pepper 1/2 ts sukker 1-2 dl kaldt vann eller 1-2 dl mørkt øl 2-3 meter pølse tarm...

les mer

Hvordan er tilstanden nå?

Sommeren 2022 ble det en del skriving på bloggen, men så har jeg vært litt stille en periode, men er tilbake nå. Situasjonen har heldigvis endret seg til det bedre for oss enn det den var i sommer. I August fikk jeg meg jobb via bemanningsbyrået Randstad, havnet hos...

les mer

0 Comments

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *