Hva er meningen?

av | jun 8, 2022 | Aktuelt | 0 kommentarer

Jeg har i det siste skrevet litt om hvordan situasjonen vår er. Dette er ikke et forsøk på å få andre til å synes synd på oss, for tross alt dårlig økonomi så har vi det veldig bra.

Vi har gode verdier, vi hjelper og stiller opp for de som spør om hjelp. Vi er gode på å holde utgiftene nede med å benytte oss av gjenbruk. Vi tar på en måte god avstand til bruk og kast mentaliteten. Er det noe som går i stykker så skal du være sikker på at jeg gjør det jeg kan for å fikse det selv før det blir investert i nytt.

Slik situasjonen er nå så er det en utfordring å få dekket alle faste utgifter vi har, men vi får det på sett og vis til.

Jeg har en super samboer som er rå på finn.no. Ungene har aldri manglet noe, om det er snakk om klær eller leker. Ungene vokser jo i super fart, så unger vokser jo ut av klær før de nesten har fått bruke det. Så her blir det kjøpt og solgt mye på finn.no

Jeg er aktiv jobbsøker, så på ett eller annet tidspunkt kommer nok den økonomiske situasjonen til å snu, men en ting er sikker, og det er at vi kommer til å holde på de samme verdiene vi har i dag. Like gøy å gå på finn.no og finne det vi har bruk for der.

Så meningen med dette? Jeg synes ikke folk er veldig flinke å snakke om problemer seg i mellom. Må ikke finne på å si meningen rett ut eller fortelle hvordan det egentlig står til, og så i lystig lag med en del alkohol innabords så kommer meninger frem så det synger etter, men så når en tar opp tema igjen når folk er edru så blir det bare avfeid som fylleprat.

En må tørre å stå mer opp for hva en mener, fortelle hvordan en har det uten å måtte føle på en voldsom skam, og det er dette jeg mener med å stå frem her. Mange familier som har det som oss, men mange også som prøver å skjule hvordan de har det og bare late som alt er ok.

Det beste du kan gjøre er å være ærlig om situasjonen, snakk med andre om det, så får du mye god hjelp tilbake.

Og det viktigste er å gi ungene en opplevelse, det trenger ikke koste skjorta. Kan nevne et eksempel på at vi reiste på IKEA i vinterferien da vi skulle ha noe småting, jeg ble overasket over responsen på ungene når vi kom inn der. De syntes det var kanonmorro å gå å utforske utstillingene som var der.

Så finnes det jo en del lekeplasser rundt omkring som kan være gøy å utforske, noe som vi ofte gjør er å ta fergen til Moss, er jo gratis for passasjerer. For det første får vi en fin båttur over Oslofjorden, så får ungene ta seg ut på en veldig fin lekeplass i Moss.

Selvfølgelig ønsker vi å gi ungene mer opplevelser som for eksempel en tur til Dyreparken eller Bø sommerland, og det er noe vi skal prøve å få til. Vi liker jo godt å reise til Danmark også, så det har vært et savn de siste årene da vi ikke har kunnet reise, så vi har jo et sterkt ønske om kunne få til en tur i år. Da liker vi å reise rundt å oppleve naturen, og koselige byer, gå på stranden osv.

Til slutt så legger jeg ved en lenke fra TV2 der de i slutten av artikkelen har en oversikt over priser på forskjellige parker og steder en kan besøke i sommer.

Hvis du leser dette og lurer på hvem du kan prate med for å få litt ekstra hjelp, så bare send en epost til meg, så skal jeg sende litt info tilbake på hva du kan gjøre for deg og familien din.

Så ønsker jeg alle som leser dette en god sommer.

Spleisen er nå avsluttet!
Tusen takk for alle som har gitt et bidrag til oss. God sommer til alle sammen. 

Har du lyst til å legge igjen en kommentar?

På noen innlegg har vi åpnet opp for kommentarer. Her er du velkommen til å legge igjen en hilsen om du ønsker det. 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nettside levert av Hverdags-it.no