Sendte spørsmål til familieparker

av | jun 6, 2022 | Aktuelt | 0 kommentarer

Jeg kjenner jeg begynner å engasjerer meg litt i dette med at familier med lav inntekt skal kunne få en fin ferie på lik linje med de som har bedre inntekt.

I utgangspunktet har jeg lyst å ha familien min med til en familiepark, men prisene er som alle vet noe høye, og en ting jeg har lagt merke til er at familieparker ikke tilbyr noe form for familierabatt. Jeg har lyst til å vite hvorfor de ikke har rabatter for familier, så jeg en epost til noen av de, der jeg spør om hvorfor de ikke tilbyr familierabatt eller om de har en løsning på at familier med lav inntekt kan få seg en minneverdig opplevelse i deres park.

Her er svaret fra Hunderfossen familiepark:

Hei, Remie André.

Takk for din henvendelse 😊

Vi har god forståelse for at for mange blir høytider, ferier og lignende vanskelig på grunn av økonomi.
Per i dag har vi ingen familierabatt, grunnlaget for dette er at det utelukkende er familier som besøker oss.
Billettprisene for inngang til parken er billigst på hverdager i forsommeren og råder deg til å følge med på prisene for dagene fremover på vår nettside.

Vi får daglig lignende henvendelser og har et stort personlig ønske om å kunne hjelpe alle, det har vi dessverre ikke kapasitet til. Vi ønsker å behandle alle våre gjester på likt grunnlag, derfor er det vedtatt en fast billettpris for inngang i Eventyrparken.

Jeg vet det er mange tiltak rundt om i ulike kommuner som tilbyr tilgang på sommeropplevelser for barn i alle aldre til en rimelig penge. Det kan være verdt for deg å sjekke om dette er tilgjengelig i din kommune. Det er da hver representative kommune som bestiller opp et visst antall billetter ment til formål som gagner lavinntektsfamilier og andre økonomisk berørte.

Ønsker dere en fin sommer fylt av minner og tid sammen.

Eventyrlig hilsen Pernille

Hva skal en tenke om dette svaret? Legger de opp til billige billetter fra sesongstart og frem til skoleferien begynner, og så skur opp prisene når skoleferien starter? En kan jo ikke bare dra ungene ut av skolen for å få en litt billigere billett til en familiepark.

Hos oss starter sommerferien 17 juni. På priskalenderen under kan du se at de skrur opp prisen etter 17 juni, og enda mer når fellesferien starter. Ho skriver så greit at det er primært familier som besøker parken så da er det bare å betale det det koster.


Svar fra dyreparken:

Hei Remie. 
 
Takk for din henvendelse. 
 
Vi har en ordning som heter Billettfondet, som foreninger eller individer med spesielt grunnlag kan søke om sponsing av inngangsbilletter til Dyreparken. Vi prøver å hjelpe så mange vi kan, men vi har dessverre ikke mulighet til å hjelpe alle. Du kan legge inn en søknad for deg og din familie gjennom søknadskjemaet på vår nettside, som du kan finne her: https://www.dyreparken.no/baerekraft/billettfond-sponsing/ 
 
Ha en fin dag. 
 
Med vennlig hilsen, 
Nina / Dyreparken

Her var det et godt svar, her får jeg opplyst at dyreparken har en løsning som kan hjelpe de som har det vanskelig, men også at de ikke har muligheten til å hjelpe alle, noe som er forståelig. Jeg var ikke klar over at de hadde denne ordningen, og det er ikke opplyst noen annen plass enn en link nederst på siden. Så mitt råd er at hvis du vil til dyreparken med familien og har et stramt eller feriebudsjett, så lever inn en søknad. Det verste som skjer er at du får et avslag, og hør gjerne med ditt lokale NAV kontor om din kommune har noe avtale med tanke på å besøke dyreparken.


Svar fra Tusenfryd:

Hei Remie Andre,

takk for at dere skriver til oss.

Jeg skjønner godt at det kan være vanskelig å være i den situasjonen du beskriver. Dessverre har du som vi skriver ingen familierabatt på TusenFryd, og jeg har ingen mulighet til å kunne tilby det heller i ditt tilfelle. Jeg kommer til å videreformidle din tilbakemelding internt på TusenFryd sånn at det kan være oppe til diskusjon.

Takk for at du tok deg tid til å skrive denne tilbakemeldingen til oss. Ha en fin dag videre!

Med frydefull hilsen / With best regards

Marit

Skiftleder Billett og Gjesteservice

Her har vel Tusenfryd noe å lære av andre, å være en av Norges største fornøyelsesparker så burde de en eller annen mulighet til å hjelpe med å gi vanskeligstilte rabatt eller sponsing av billett. Jeg vil tro at jeg er ikke den første som sender en sånn type epost til Tusenfryd, og jeg håper de tar dette videre og ser på en løsning som kan være med å støtte økonomisk vanskeligstilte familier med en minneverdig dag i parken.


Konklusjon.

For å tilby økonomisk vanskeligstilte en dag i en fornøyelse park, så er det helt klart at Dyreparken kommer best ut her med sitt billettfond. Her har de andre parkene noe lære av. Selv om dyreparken ikke har muligheten å kunne hjelpe alle så har de hvert fall et opplegg som kan gi en familie en mulighet å søke om dekket billett til parken, og det synes jeg er utrolig bra at de gjør.

Det er jo ikke bare opp til NAV og frivillige til å hjelpe familier med trang økonomi til å få seg en minneverdig opplevelse med barna, her må parkene også være med å kunne hjelpe, som for eksempel slik Dyreparken gjør det.

Dette er jo på ingen måte noe voldsomt forsøk på å få fornøyelsesparkene i Norge til å innføre rabattsystem for vanskeligstilte familier, men mer som en enkel opplysende artikkel der jeg har sendt ut et spørsmål for så å få et svar tilbake som jeg ønsker å dele med de som ønsker å lese dette, så kan folk gjøre opp egne tanker om dette selv.

Da håper jeg alle som leser dette får en utrolig fin sommer, ut og reis og opplev nye ting for det er velfortjent etter 2 år med restriksjoner.

Spleisen er nå avsluttet!
Tusen takk for alle som har gitt et bidrag til oss. God sommer til alle sammen. 

Har du lyst til å legge igjen en kommentar?

På noen innlegg har vi åpnet opp for kommentarer. Her er du velkommen til å legge igjen en hilsen om du ønsker det. 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nettside levert av Hverdags-it.no