Den vanvittige gode gule kaken med mandelbunn har for meg vært en favoritt siden 90 tallet. Det ikke vært så ofte vi lager denne siden den gule kremen består av fløte og meierismør, og vi har ei jente som er totalt allergisk mot melk.
Siden Tomine er allergisk mot melk så tenkte jeg det at denne kaken må da kunne lages melkefri, og til vår store glede så kan den det.
Jeg brukte oppskriften på www.tine.no som utgangspunkt, men her måtte fløte og smør byttes ut, men til hva? Smøret er jo de som setter den gode smaken på den gule kremen, så her må det være et melkefritt smør med god smak.
For fløte så bruker vi Alpro soya fløte, og smøret bruker vi Eldorado smørmykt som kan kjøpes hos Kiwi og Meny.
Bruke en rund form på 24cm, det beste er å lage kaken dagen før du skal bruke den.
Bunn:
4 stk eggehviter
150 g melis
150 g grovmalte mandler
Kremen:
1 dl Alpro soya fløte
125 g sukker
4 stk eggeplommer
1 stk vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g Eldorado Smørmykt
Slik gjør du det
Bunn:
- Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
- Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
- Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
Krem:
- Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
- Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme, det skal ikke koke. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
- Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Vi pleier å lage kaken dagen før, og så smører vi på kremen rett før kaken skal på bordet. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.
0 kommentarer