Her er en basisoppskrift på pølse, ønsker en ølpølse så bytter en ut vann med øl
Ingredienser:
- 1 kg svinekjøtt
- 100 – 200 g spekk. Her kan du endre etter smak og behag.
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 1/2 ts sukker
- 1-2 dl kaldt vann eller 1-2 dl mørkt øl
- 2-3 meter pølse tarm (helst naturlig tarm) dette får du på de fleste Meny butikker
Fremgangsmåte:
- Start med å kutte svinekjøttet i små biter og legg det i en stor bolle.
- Kjør alt gjennom en kjøttkvern.
- Tilsett salt, pepper og sukker til kjøttet, eller tilsett ønsket krydderblanding. Kjør en par ganger til gjennom kjøttkvernen for å blande godt.
- La kjøttblandingen stå i kjøleskapet i minst 1 time for å tillate krydderet å smelte sammen med kjøttet.
- Fyll kjøttblandingen i tarmen, og pass på at du ikke overfyller tarmen og at det er luft mellom hvert stykke pølse.
- Bind av tarmen med hyssing hver 10 cm,
- Sett medisterpølsen i en stor kjele med varmt vann, og la de trekke i 30-40 minutter. Pass på at temperaturen ikke blir for høy, slik at pølsen ikke sprekker.
- Etter at pølsen er ferdig kokt, kan du la den kjøle ned litt før du fjerner tarmen.
- Pølsen kan enten spises kald, eller varmes opp i ovnen eller på grillen før servering.
Denne grunnoppskriften kan justeres etter smak og preferanse. Du kan legge til andre krydder og urter etter ønske. Lykke til med pølse produksjonen.
Forskjellige krydderblandinger:
- Klassisk pølse-krydderblanding:
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 1 ts sukker
- 1 ts paprika
- 1 ts sennepspulver
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts hvitløkspulver
- Meksikansk pølse-krydderblanding:
- 1 ss salt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprika
- 1 ts chilipulver
- 1 ts oregano
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts hvitløkspulver
- Italiensk pølse-krydderblanding:
- 1 ss salt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts paprika
- 1 ts hvitløkspulver
- Fennikel og salvie pølse-krydderblanding:
- 1 ss salt
- 1 ts sort pepper
- 2 ts knuste fennikelfrø
- 2 ts tørket salvie
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts hvitløkspulver
- Karri pølse-krydderblanding:
- 1 ss salt
- 1 ts sort pepper
- 2 ts karri
- 1 ts koriander
- 1 ts ingefær
- 1 ts gurkemeie
- 1/2 ts kanel
Krydderblanding ølpølser
- Klassisk ølpølse-krydderblanding:
- 1 ss salt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts karvefrø
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts paprika
- 1 ts løkpulver
- 1 ts malt koriander
- 1/2 ts malt muskatnøtt
- 1/4 ts cayenne pepper
- 1/4 ts malt kanel
- Honning-sennep ølpølse-krydderblanding:
- 1 ss salt
- 1 ts sort pepper
- 2 ts knuste sennepsfrø
- 2 ts honning
- 1 ts tørket timian
- 1 ts tørket rosmarin
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/4 ts malt kanel
- Røkt ølpølse-krydderblanding:
- 1 ss salt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts chilipulver
- 1 ts paprika
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts tørket timian
- 1/2 ts cayenne pepper
- 1/4 ts røkt paprika
Disse krydderblandingene kan justeres etter smak
0 kommentarer