Hvem setter ikke pris på en god hjemmelaget dansk medisterpølse. Her finner du en enkel og grei oppskrift som smaker godt.
Ingredienser:
- 1 kg svinekjøtt (mest magert kjøtt)
- ca 200 g spekk.
- 2 ss salt ( av erfaring så kan en gå ned på mengden med salt, men her er det smak og behag.)
- 2 ts pepper
- 1 ts muskatnøtt
- 1 ts allehånde
- 1 ts malt nellik
- 1 ss potetmel
- 1 dl kaldt vann
- 2-3 meter medisterpølse tarm (helst naturlig tarm) husk å legge de i vann i ca 30 minutter før bruk.
Fremgangsmåte:
- Start med å kutte svinekjøttet og spekk i små biter og legg det i en stor bolle og sett det i kjøleskapet i 30 minutter.
- Kjør alt i en kjøttkvern 1 gang, og bland godt
- Tilsett salt, pepper, muskatnøtt, allehånde og malt nellik til kjøttet. Bland godt sammen, kjør det gjennom kjøttkvernen et par ganger til. Her er det opp til deg selv om du vil ha grove eller fine pølser.
- Tilsett potetmel i blandingen, og bland godt sammen igjen.
- Tilsett kaldt vann til blandingen og rør godt til du får en jevn masse.
- La kjøttblandingen stå i kjøleskapet i minst 1 time for å tillate krydderet å smelte sammen med kjøttet.
- Nå fyller du kjøttblandingen i tarmen, pass på å ikke «trykke» massen sammen.
- Bind av tarmen med hyssing hver 10 cm, slik at du får en lang medisterpølse.
- Sett medisterpølsen i en stor kjele med varmt vann, og la det trekke i 30-40 minutter. Pass på at temperaturen ikke blir for høy, slik at pølsen ikke sprekker.
- Etter at medisterpølsen er ferdig kokt, kan du la den kjøle ned litt før du fjerner tarmen.
- Medisterpølsen kan enten spises kald, eller varmes opp i ovnen eller på grillen før servering.
Håper dette hjelper deg med å lage en deilig dansk medisterpølse!
0 kommentarer