Nå i julen ville vi ha noe godt tilbehør til is og desert. Så da var karamell saus en god idé, problemet er at ene dattera vår har melke allergi, så da må den være melkefri.
Oppskriften ble følgende.
100g sukker.
4ss vann
1dl Gryr (hvis du vil ha litt mer flytende karamellsaus legger du til ca 2-3 ss med vann)
1klype salt
1-2 ss smør
2-3 dråper vanilje essens. (her kan du sikkert bruke vaniljestang eller vaniljesukker)
Ha sukker og vann i en kjele, brøk høy varme og ikke rør i kjelen for da kan sukkeret krystallisere seg.
Når vannet har dampet bort begynner sukkeret å bli brunt, nå kan du skru ned litt på varmen, ta bort kjelen når du har fått
ønsket farge på sausen, jo mørkere den er desto bittrere er den.
Nå rører du inn smør, og så tilsetter du Gryr,(vann) vanilje og salt.
0 kommentarer