Melkefri karamellsaus

Nå i julen ville vi ha noe godt tilbehør til is og desert. Så da var karamell saus en god idé, problemet er at ene dattera vår har melke allergi, så da må den være melkefri.

Oppskriften ble følgende.

100g sukker.
4ss vann
1dl Gryr (hvis du vil ha litt mer flytende karamellsaus legger du til ca 2-3 ss med vann)
1klype salt
1-2 ss smør
2-3 dråper vanilje essens. (her kan du sikkert bruke vaniljestang eller vaniljesukker)

Ha sukker og vann i en kjele, brøk høy varme og ikke rør i kjelen for da kan sukkeret krystallisere seg.
Når vannet har dampet bort begynner sukkeret å bli brunt, nå kan du skru ned litt på varmen, ta bort kjelen når du har fått
ønsket farge på sausen, jo mørkere den er desto bittrere er den.

Nå rører du inn smør, og så tilsetter du Gryr,(vann) vanilje og salt.

Skrevet av Remie André Overbeeke

Mer å lese på

Basis oppskrift på hjemmelaget pølse

Her er en basisoppskrift på pølse, ønsker en ølpølse så bytter en ut vann med øl Ingredienser: 1 kg svinekjøtt 100 - 200 g spekk. Her kan du endre etter smak og behag. 1 ss salt 1 ts pepper 1/2 ts sukker 1-2 dl kaldt vann eller 1-2 dl mørkt øl 2-3 meter pølse tarm...

les mer

Hvordan er tilstanden nå?

Sommeren 2022 ble det en del skriving på bloggen, men så har jeg vært litt stille en periode, men er tilbake nå. Situasjonen har heldigvis endret seg til det bedre for oss enn det den var i sommer. I August fikk jeg meg jobb via bemanningsbyrået Randstad, havnet hos...

les mer

0 Comments

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *